از اوایل دهه 40 رژیم پهلوی روحانیون را به عنوان بزرگترین دشمن خود شناخت. لذا از این پس تلاش نمود تا با کنترل فعالیت های این گروه، بقای خود را تضمین کند. برهمین اساس ساواک مسئولیت یافت تا عملکرد روحانیون را تحت نظر بگیرد
روز 16 خرداد 1357 ارتشبد نعمت الله نصیری از ریاست ساواک برکنار و به سمت سفیر رژیم شاه در پاکستان منصوب شد. این برکناری و آن انتصاب بخشی از جابجائیها و عزل و نصب های هدفمندی است که در سال 1357 از سوی رژیم شاه باهدف مهار انقلاب و فرونشاندن اعتراضات مردمی صورت گرفت
در ماههای نخست سال 1342 که مخالفت علما و روحانیون با حکومت وارد مراحل بحرانی میشد، ساواک برای شناخت سلسله مراتب روحانیت شیعه و نوع تعامل آنان با جامعه، مردم و رویکردشان به حکومت و مسائل سیاسی، گزارش مبسوطی تهیه کرد که هدف نهایی آن یافتن راههایی کمهزینهتر برای کنترل روحانیت و جلوگیری از استقلال عمل آنها بود
نقش دیگری که به عهده راجی قرارداشت، گردآوری رجال واخورده از رژیم شاه به دور خود و همدردی با ورشکستگان سیاسی ایران در خارج کشور بود تا از این طریق، هم از شدت مخالف خوانی هایشان بکاهد.
ارتشبد نعمتالله نصیری رئیس ساواک طیب حاج رضایی را تهدید کرد که مجلس روضهای که متولی است را تعطیل کند که طیب پاسخ داد من چاکر امامحسین(ع) هستم و نمیتوانم روضه را تعطیل کنم، شما تعطیل کنید که من بگویم شما تعطیل کردید.
تشکیلات مخوف ساواک که بیشتر از اراذل و اوباش تشکیل شده بود سعی داشت مهره های خود را با چهرههای مختلف در میان مردم پراکنده کند و با این ترفند جلوی انقلابیون را بگیرد.
منوچهر هاشمی مدیرکل اداره کل هشتم ساواک در بخشهایی از خاطرات خود با اعتراف و اشاره به فساد گستردهای که در ساواک حاکم بود و عامل گسترش روزافزون مخالفتهای عمومی شد، اشاره کرده است.
موضوع : گزارش
محترما معروض مىدارد :
در تماسى که با مأمور نفوذى اخذ شد دیروز، روز جمعه 2/2/39 افرادحزبى پیکنیک داشتند در ساعت 7 صبح بدون ابلاغ قبلى مأمور ملاقات واظهار مىنمایند با یک تخته پتو حاضر شود بیرون شهر بروند. پس از آمدن ازمنزل بیرون مبلغ دویستریال ...
محمدرضاشاه پهلوی با تشکیل دو نهاد مخوف ساواک و کمیتهی مشترک ضدخرابکاری، سختترین شکنجهها را در حق مخالفان خود اعمال نمود. این دو سازمان که با حمایت و آموزش نیروهای آمریکا و اسرائیل شکل گرفته بودند، نقش مهمی در بروز نارضایتیهای مردمی و نیز تشدید خفقان سیاسی کشور داشتند.
کودتای ۲۸ مرداد یکی از حوادث سرنوشت ساز در تاریخ معاصر ایران بود که در دوازدهمین سال حکومت پهلوی دوم به وقوع پیوست و سبب تثبیت حاکمیت او تا ربع قرن دیگر شد.
روز 23 اسفند 1335 نمایندگان مجلس شورای ملی لایحه تأسیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) را که از سوی دولت حسین علاء تهیه و به مجلس ارائه شده بود، تصویب کردند.
ساواک برای خارج از کشور بودجه عظیمی داشت. به علاوه از طریق وزارت خارجه شبکه وسیعی ایجاد کرده بود، آمد و رفت ایرانیان به خارج به طور کامل تحت کنترل ساواک بود گاهی این کنترل موجب اعتراض مقاماتی از کشورهای خارج شده است.
یکی از سازمانهایی که در طی دوران حکومت پهلوی دوم در راستای سرکوب مخالفین رژیم تاسیس شد، سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) بود، اما باید دانست عواملی موجب گردید تا طرح تاسیس آن نهایی شود.
علیهذا هر چند نامبرده سوابق قبیح ندارد، لیکن نظر به اینکه چندین برگ اعلامیه روی میز داخل مغازهاش بوده و به قرار اظهار خودش عکس آقای خمینی را هم پشت شیشههای مغازهاش نصب کرده بوده است
روزگذشته در اتاق کار خواجه نصیری عضو هیئت مدیره بانک تعاونی توزیع مهندس انزلیچی با حضور چند نفر ضمن بیان اوضاع میگفت وضع مالی دولت بسیار بسیار خراب است و به هیچوجه پولی در بساط ندارند و موضوع پرداخت ارز بهطور ماهانه از طرف کنسرسیوم نیز فقط به خاطر موافقت انگلیسها و آن هم جلوگیری از بحران بیپولی دولت و به منظور پرداختهای ضروری بوده است.
دایره استخدام به تاریخ 13 / 10 / 1309 نمره 5542 / 7939 وزارت جلیله دربار پهلوی – اداره تشریفات سلطنتی بنا بر تقاضایی که آقای یوسف خان شکرایی به وسیله تلفون نموده بودند اینک اطلاعاً اشعار می دارد که مستخدمین کنتراتی اتباع خارجه که فعلاً در خدمت این وزارتخانه هستند سه نفر آقایان به شرح ذیل می باشند: آقای س . ج . کارول تبعه آتازونی مدیر کل ...